Patlıcan Musakka Tarifi
Author: cnyt // Category: musakka, patlıcan, patlıcan musakka tarifi, Sebzeler
Malzemeler:
2 orta boy bostan patlıcanı
300 gr. orta yağlı kıyma
2 kuru soğan
2 dolmalık biber
4 orta boy domates
2 dolu tutam maydanoz
2 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı su( 1 subardağı kıyma için+2 su bardağı su pişirmek için)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yağlı kağıt
Kızartmak için;
Ayçiçek yağı
Patlıcanın saplarını kesin,kabuklarını alaca soyun, yuvarlak dilimler kesin.Tuzla ovup,20 dakika beklettikten sonra iyice yıkayın,mutfak kağıdıyla kurulayın.Ayçiçek yağını kızdırın.Patlıcanları kızgın yağa atıp,çıkartın.Fırın tepsisine dizin.
Domateslerin kabuklarını soyun,çekirdeklerini çıkartıp küp şeklinde doğrayın.Biberlerin sap ve çekirdeklerini ayıklayıp doğrayın.
Ayrı bir tencerede 2 çorba kaşığı tereyağını eritin.İnce doğranmış kuru soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.Kıymayı ilave edin,rengi değişinceye kadar kavurun.
Domates ,biber,1 su bardağı ılık su,tuz ve karabiberi ilave edip ağır ateşte pişirin.Suyunu çekince ayıklanıp kıyılmış maydanozları ilave edin,bir kere karıştırın.
Tepsiye dizdiğiniz patlıcanların üstüne kıymalı harcı kaşıkla yerleştirin.göz kararı su ilave edin.Yağlı kağıdı ıslatıp,sıkın ve üzerine örtün.
Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.
İsterseniz en üste domates dilimleri ve biber parçaları da koyabilirsiniz.
Alıntıdır.
0 Responses to "Patlıcan Musakka Tarifi"
Yorum Gönder