Ramazan Pidesi Tarifi

Author: cnyt // Category: , , ,
Malzemeler: 2 bardak un 1 su bardağı su 1 çorba kaşığı yaşmaya 1 tutam tuz Üzeri için Çörek otu Sıvıyağ Su 2 bardak un;maya, tuzu bir kaba alın.extra yarım bardak unu kenarda tutun.ekleyebilirsiniz.Suyun ilk etapta yarısını una ilave edin ve yoğurun.Yumuşak bir kıvam için gerekirse un ve su ekleyebilirsiniz.Sonra hamuru tezgaha alın ve 5-10 dakika yoğurmaya devam edin.Bir kabın tabanına un serpin.Hamuru koyun ve üstüne tekrar un koyun.Üzerine nemli bez koyarak 1-2 saat bekletin.Hamuru kaptan alıp bir 20 dk da tezgahta bekletin. Tezgaha un serperek biraz daha hamura kıvam verin.Elinizle pide şekline getirin.Üzerine su,zeytinyağı sürün ve çörekotu serpin. Kızarana kadar pişirin.

0 Responses to "Ramazan Pidesi Tarifi"

Yorum Gönder