Çin Sote

Author: cnyt // Category: , , ,
Malzemeler 0.5 kg bonfile, ince uzun dilimlenmiş 1 adet soğan 1 adet pırasa 2 diş sarımsak 1 adet havuç 1 dolmalık kırmızı biber 1-2 dolmalık yeşil biber 1-2 avuç mantar 5 adet bebek mısır 2 adet taze soğan 1 tatlı kaşığı zencefil rendesi 2 yemek kaşığı soya sos 2-3 yemek kaşığı oyster sos 1 yemek kaşığı susam yağı 4 yemek kaşığı sıvı yağ ½ bardak tavuk suyu 1 yemek kaşığı acı chili sos 1 yemek kaşığı tatlı chili sos Tuz-karabiber İnce dilimlenmiş etleri bir kaba koyun. Az tuz ve karabiberle baharatlandırın. Soğanı ortadan ikiye kesin. Kestiğiniz her parçayı da 8’e bölün. Yeşil ve kırmızı biberi, iri kare olacak şekilde doğrayın. Pırasayı iri doğrayın, havucu kibrit çöpü gibi kesin. Mantarları da kabaca doğrayın. Sarımsağı ezin. Bebek mısırları uzunlamasına ortadan ikiye ayırın. Taze soğanı kıyın. Bir wok veya geniş yanmaz bir tavaya, 4 yemek kaşığı sıvıyağı koyup kızdırın. Etleri ekleyip 1-2 dakika çevirin. Havuçları ve biberleri ekleyin ve 2-3 dakika daha çevirin. Soğanı ve pırasayı ilave ederek karıştırın. Sonra mantarı, ezilmiş sarımsağı ve zencefili ekleyin. Birkaç dakika karıştırıp soya sosunu, susam yağını, oyster sosunu, acı ve tatlı chili sosunu, tuz ve karabiberini ekleyin. Suyunun durumuna göre su ilave edin, sos kalınlaşana kadar pişirin. Sebzeler biraz yumuşamalı ancak diriliğini de çok kaybetmemeli. Ateşin altını kapatıp bebek mısırları ekleyin. Servis ederken taze soğanı üzerine serpin. alıntıdır.

0 Responses to "Çin Sote"

Yorum Gönder