Kirazlı Antrikot Şişler

Author: cnyt // Category: ,
Malzemeler • 750 gram antrikot, kuşbaşı kesilmiş. • 2 çorba kaşığı zeytinyağı • 2 çorba kaşığı biber salçası • 1 adet soğan • 3 diş sarımsak • 1 çorba kaşığı yoğurt • 1 çorba kaşığı pul biber • 1 çorba kaşığı kekik • 1 çorba kaşığı nane • 1 çorba kaşığı karabiber • Tuz • 600 gram kiraz Yapılışı 750 gram antrikotu kuşbaşı büyüklüğünde parçalara ayırın. Çok büyük küpler yapmayın ki, kiraz da küçük olacağı için kiraz pişdiğinde etler de aynı zamanda pişebilsin. Hazırladğınız antrikot küplerini bir kaseya alın. İçine 2’şer çorba kaşığı sirke, zeytinyağı ve biber salçası ile 1’er çorba kaşığı yoğurt, pul biber, kekik, nane, karabiber ekleyin. 3 diş sarımsağın ezerek püre haline getirin. Sarımsak ve ağız tadınıza göre tuzu da ilave edip, etleri bu karışıma yedirerek karıştırın. En az 4-5 saat dinlenmesi için buzdolabında bekletin. Çöp şişlerin pişerken yanmaması için suda bekletin. Etleri şişe geçirirken aralarına kirazları da takın. Mangal da çevire çevire pişirin. Eğer mangalda yapma fırsatınız yoksa eletrikli ızgaralar ya da dökme demir tavalarda da pişirebilirsiniz. alıntıdır.

0 Responses to "Kirazlı Antrikot Şişler"

Yorum Gönder