Baklava Balkaymak

Author: cnyt // Category:
Hamuru için;
· 3 adet yumurta (Oda sıcaklığında beklemiş olmalı.)
· 1 su bardağı yoğurt
· 1 su bardağı su
· 1 çay bardağı sıvıyağ
· 1 çay kaşığı karbonat
· 8 su bardağı un
· 150 gr tereyağı
Harcı için;
· 2 su bardağı tozşeker
· 2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
· 1 su bardağı dövülmüş badem
· 1 tatlı kaşığı tarçın
· 4-5 tane karanfil
Açmak için;
· 1 su bardağı buğday nişastası

YAPILIŞI
Yumurtaları yoğurma kabına kırıp yoğurt, su ve tereyağını ekleyerek karıştırın. Üzerine karbonatı ilave edip unu da yavaş yavaş aktarın. Hamuru pürüzsüz kıvama gelinceye kadar yoğurup üzerini örterek 20 dakika kadar dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp 30 adet beze hazırlayın.
ıç harcını hazırlamak için incecik doğradığınız ceviz, badem, tozşeker ve tarçını cam bir kapta karıştırın. Un haline getirdiğiniz karanfil tanelerini de ilave edin. Hamur parçalarını nişastaya bulayarak tepsi büyüklüğünde açın.
Yufkalardan birini yağlanmış fırın tepsisine serip üzerine yemek kaşığının ucuyla aldığınız eritilmiş margarini yayın. Üzerine bademli cevizli harçtan 1 yemek kaşığı kadar serpiştirin. Yufkaların tümüne aynı işlemi uygulayın. Son yufkayı da yerleştirdikten sonra üçgen şeklinde dilimleyin. Kalan yağı tekrar kızdırıp baklavanın üzerine aktarın. 175 dereceye ayarlı fırında 45-50 dakika kadar pişirip servis yapın.

Not: Bu baklavaya şerbet dökülmez.



alıntıdır.

0 Responses to "Baklava Balkaymak"

Yorum Gönder