Bezelye Soslu Tavuklu Krep

Author: cnyt // Category:

10-12 adet
Krep hamuru için:
1 su bardağı un
Yarım çay kaşığı tuz
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı su
Tavuk harcı için:
Yarım kg. tavuk göğüs eti
1 çorba kaşığı Orkide margarin
1 adet soğan
3 diş sarımsak
2 adet biber
1 çorba kaşığı domates salçası
Bezelye sos için:
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı krema
Yarım su bardağı su
5 adet taze soğan

Krep hamuru için, bir kasede unu, tuzu ve yumurtaları çırpma teli ile çırpmaya başlayıp üzerine yavaşça sütü ve suyu katalım. Pürüzsüz bir hamur oluncaya dek çırpalım. Tavayı kızdırıp fırçayla sıvı yağ sürelim. Tavaya, krep hamurundan 1 kepçe dökelim. İki tarafını da altın sarısı oluncaya dek pişirelim. Tüm krepleri aynı biçimde hazırlayalım. Tavuk harcı için, bir tavada önce küp doğranmış tavuk etlerini, suyunu bırakıp çekinceye dek pişirelim. Ardından margarini, yarım ay şeklinde doğranmış soğanı, ince kıyılmış sarımsağı, küçük doğranmış çarliston biberi ve domates salçasını ekleyip 10 dakika daha pişirelim. Süsleme malzemesi olan taze soğanların yeşil kısımlarını kaynar suya atıp 1-2 dakika bekletelim. Hemen ardından soğuk suya atıp yine 1-2 dakika bekletelim. Yeşil soğanları sudan elimizle suyunu süzelim. Hazırladığımız kreplerin içine tavuklu harçtan pay ederek koyalım. Kreplerin ağız kısmını, hazırladığımız yeşil soğan saplarıyla sarıp bağlayalım. Haşlanmış bezelyeleri blendırdan geçirip içine zeytinyağı, krema ve suyu karıştıralım. Bezelye sosunu tavaya aktarıp bir taşım kaynattıktan sonra servis tabağına dökelim. Üzerine tavuklu krepleri yerleştirip servis yapalım. Afiyet olsun.



Alıntıdır.

0 Responses to "Bezelye Soslu Tavuklu Krep "

Yorum Gönder