Kayseri Köftesi

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER

Yarım kilo kıyma (koyun)
3 dilim ekmek içi
3 adet patates
1 büyük kuru soğan (rendelenmiş)
2 yemek kaşığı tereyağı
1 demet maydanoz
1 çay kaşığı kimyon
2 büyük domates
tuz
kimyon
yenibahar
karabiber



Ekmekleri biraz suyla yumuşatın, yoğurma kabına suyunu sıkıp alın. Patates ve maydanoz hariç tüm malzemeyi içine alıp iyice yoğurun büyük ve yassı köfteler hazırlayın. Patatesleri soyup 1 cm kalınlığında halka halka dilimleyin. Tuzlayıp tereyağında alt üst kızartın ve yağlanmış fırın kabına dizin. Domateslerin kabuklarını soyup dilimleyin. Tepsideki patateslerin üzerine birer köfte ve domates üst üste koyup kaymaması için kürdan batırın ve 200 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Maynadonuzu incecik kıyın servis tabağına aldığınız köftelerin üzerine serpip sıcak olarak servis yapın.

0 Responses to "Kayseri Köftesi "

Yorum Gönder