Malzemeler
1 adet tavuk
1 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı kekik
4 çorba kaşığı tereyağı
1 baş sarmısak
2 su bardağı tavuk suyu
Taze biberiye
Karabiber
Tuz
Tavuğa tuz ve karabiber sürün. İçine kekik, biberiye ve defne yaprağını yerleştirin. Kürdan yardımıyla kenarlarını kapatın. Fırın tepsisine koyun. Tereyağını parça parça üzerine koyun. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında bir saat pişirin. Ayıklanmış sarmısakları tepsiye koyun, 15 dakika daha pişirin. Tepsiyi fırından çıkarın. Tavuğu dilimleyip, tabağa alın. Tepside biriken suya, iki su bardağı suyu ekleyip, sarmısaklarla kaynatın. Tavuğun üzerine gezdirerek servis yapın.
alıntıdır.
1 adet tavuk
1 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı kekik
4 çorba kaşığı tereyağı
1 baş sarmısak
2 su bardağı tavuk suyu
Taze biberiye
Karabiber
Tuz
Tavuğa tuz ve karabiber sürün. İçine kekik, biberiye ve defne yaprağını yerleştirin. Kürdan yardımıyla kenarlarını kapatın. Fırın tepsisine koyun. Tereyağını parça parça üzerine koyun. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında bir saat pişirin. Ayıklanmış sarmısakları tepsiye koyun, 15 dakika daha pişirin. Tepsiyi fırından çıkarın. Tavuğu dilimleyip, tabağa alın. Tepside biriken suya, iki su bardağı suyu ekleyip, sarmısaklarla kaynatın. Tavuğun üzerine gezdirerek servis yapın.
alıntıdır.
0 Responses to "Sarmısaklı tavuk "
Yorum Gönder