Yoğurtlu Tutmaç Çorbası

Author: cnyt // Category:
2 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESı 10 DAKıKA
PİŞME SÜRESİ 35 DAKİKA

MALZEME LİSTESİ
* 1 su bardağı yeşil mercimek
* ½ su bardağı kesme aş erişte
(Tel ya da arpa şehriye de kullanabilirsiniz.)
* 1 adet orta boy kuru soğan
* 4 yemek kaşığı zeytinyağı
* 4 su bardağı et ya da tavuk suyu
* ½ su bardağı yoğurt
* 4 tepeleme çay kaşığı un
* 1 çay kaşığı tuz, karabiber
* 1 çay kaşığı kuru nane, kekik

YAPILIŞI
Yeşil mercimekleri bol suyla yıkayıp süzün. Bu çorbayı yapmak için erişte denilen 2-3 santim boyundaki ev makarnası kullanılır. Bu makarna türünü büyük marketlerde bulabilirsiniz. (Bulamazsanız arpa ya da tel şehriye de kullanabilirsiniz.)
Kuru soğanı incecik doğrayın. Zeytinyağını orta boy bir tencereye koyup orta ısılı ateşte hafifçe kızdırın. Yağın üzerine soğanı ve süzdüğünüz mercimeği aktarın. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 4-5 dakika kavurun. Üzerine et ya da tavuk suyunu aktarın. (Et ya da tavuk suyunu hazırlamak için hazır bulyon kullanabilirsiniz.) Tuz ve karabiberi de serpiştirip çorbayı kaynamaya bırakın.Diğer taraftan, un ve yoğurdu küçük bir kâseye aktarıp çatal yardımıyla iyice çırpın. Çorbanın suyu kaynamaya başlayınca erişteyi tencereye aktarıp karıştırarak 10 dakika kaynatın.Hazırladığınız sosu çorbayı sürekli karıştırmaya devam ederek ve azar azar ilave edin.Karıştırmaya devam ederek çorbayı 10 dakika daha pişirdikten sonra nane ve kekiği serpiştirin, sonra da ocaktan alın. Çorbayı sıcak sıcak servise sunun.





Alıntıdır.

0 Responses to "Yoğurtlu Tutmaç Çorbası"

Yorum Gönder