Alanya Usulü Kıymalı Pilav

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
3 su bardağı pirinç
3 su bardağı tavuk suyu
250gr kuzu kıyması
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz l Tuz
Taze çekilmiş karabiber
1 su bardağı kavrulmuş badem




HAZIRLANIŞI
Pirinci ayıklayıp üzerine bolca tuzlu sıcak su döküp en az 1 saat bekletin. Tavuk suyunu pilav tenceresine alıp kaynatın. Pirinçleri yıkayıp süzün ve kaynayan tavuk suyunun içine atın. Kapağını kapatıp 20dk kısık ateşte pişirin. Diğer tarafta kıymasını tereyağda kavurup ateşten alın. Maydanoz, tuz bol karabiber ve kavrulmuş bademle birlikte pişirdiğimiz pilava ilave edilip dikkatlice harmanlayın ve servis tabağına alın.



Alıntıdır.

0 Responses to "Alanya Usulü Kıymalı Pilav "

Yorum Gönder