Bal Soslu Portakallı Pasta

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
KEKİ İÇİN
Yarım bardak süt
2 tatlı kaşığı kuru maya
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı şeker
2.5 su bardağı un
3 yumurta
1 portakal kabuğu şekerlemesi
Bir tutam tuz

KREMA iÇiN
1 bardak süt
2 yemek kaşığı pirinç nişastası
5 yumurta sarısı
1 paket vanilya
100 gr oda sıcaklığında tereyağı
Dörtte bir bardak toz şeker

SOSU iÇiN
1 su bardağı bal
1 su bardağı portakal suyu


HAZIRLANIŞI
(20 santimetre çapında kek kalıbı için)

KREMA malzemesinde sütün 3/4 bardağını şekerle karıştırıp ocağa alın. Orta ateşte karıştırın. Diğer tarafta sütün kalanına nişastayı iyice karıştırarak yedirin. Yumurta sarılarını ekleyip kaynama noktasına gelmek üzere olan süte yavaşça ekleyin. Kıvamlaşmaya başlayınca ateşten indirin tereyağını yedirin. En az 2 saat buzdolabında bekletin.

KEKİ için süt, undan 1 bardak ve kuru mayayı karıştırıp üzerini örtün. 15 dk. bekletin. Yağ, bir parça tuz ve şekeri mikserle çırpın. Yumurtaları ve kalan unu ekleyin. Tahta bir kaşıkla mayalı sütü ilave edip yavaşça karıştırın. Yağlanmış kek kalıbınıza döküp üzerini kapatıp 1 saat dinlendirin. 180 derecelik ısıda kontrollü pişirin. Bu arada portakal suyu ile balı karıştırın. Kekiniz fırından çıktığında 5 dinlendirin, soğuyunca ter s çevirip altından 1cm lik bir parçayı enlemesine kesin ve içini yavaşça çıkartın ve bu keki robottan geçirin. Robottan geçmiş kek ve kremayı karıştırıp içini boşalttığınız keki doldurun. Üzerine kekinizi kapatın. Ters çevirin. Ballı portakal sosunuzu ocağa alın, ılıkken kekinizin üzerine döküp emmesini sağlayın. Pastanızı 4 saat buzdolabında dinlendirip servis yapın.




Alıntıdır.

0 Responses to "Bal Soslu Portakallı Pasta "

Yorum Gönder