MALZEMELER
500 ml. yoğun krema
Yarım limon suyu
1 çay kaşığı vanilya şurubu
1 limon kabuğu
3 yaprak jelatin
1 kahve fincanı toz şeker
Ayva için
1 ayva
1 kahve fincanı toz şeker
1 çubuk tarçın
1-2 karanfil
Birkaç damla limon suyu
2 yemek kaşığı su
HAZIRLANIŞI
AYVANIN kabuklarını soyup altı dilime ayırın ve çekirdeklerini çıkarın. Kabukları, çekirdekleriyle beraber bir tencereye alın şeker, tarçın çubuğu, su ve karanfili ekleyip kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Soğuması için kenara alın.
Krema, limon suyu, vanilyayı bir tencereye alıp kısık ateşte kaynatın. Jelatinleri soğuk suda ıslatın tenceredeki kremaya ilave edin. Ocaktan alıp hızlı bir şekilde iyice homojen hale getirin ve soğuk su ile çalkalanmış bardak veya sufle kaplarına paylaştırın. En az 5 saat buzdolabında bekletip servis öncesi sıcak su dolu bir kaba içine su girmemesine dikkat ederek batırıp çıkartın ve tabaklara ters çevirin. Üzerine ayva dilimlerini ekleyip servis yapın.
Alıntıdır.
500 ml. yoğun krema
Yarım limon suyu
1 çay kaşığı vanilya şurubu
1 limon kabuğu
3 yaprak jelatin
1 kahve fincanı toz şeker
Ayva için
1 ayva
1 kahve fincanı toz şeker
1 çubuk tarçın
1-2 karanfil
Birkaç damla limon suyu
2 yemek kaşığı su
HAZIRLANIŞI
AYVANIN kabuklarını soyup altı dilime ayırın ve çekirdeklerini çıkarın. Kabukları, çekirdekleriyle beraber bir tencereye alın şeker, tarçın çubuğu, su ve karanfili ekleyip kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Soğuması için kenara alın.
Krema, limon suyu, vanilyayı bir tencereye alıp kısık ateşte kaynatın. Jelatinleri soğuk suda ıslatın tenceredeki kremaya ilave edin. Ocaktan alıp hızlı bir şekilde iyice homojen hale getirin ve soğuk su ile çalkalanmış bardak veya sufle kaplarına paylaştırın. En az 5 saat buzdolabında bekletip servis öncesi sıcak su dolu bir kaba içine su girmemesine dikkat ederek batırıp çıkartın ve tabaklara ters çevirin. Üzerine ayva dilimlerini ekleyip servis yapın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Ayvalı Panna Cotta "
Yorum Gönder