MALZEMELER
• 8 biftek
• 2 yeşil dolmalık biber
• 1 acı çarliston biber
• 1 tatlı kaşığı acısso
• 1 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 kuru soğan
• 4-5 diş sarımsak
• Yeteri kadar tuz
• Bir tatlı kaşığı kadar taze çekilmiş karabiber
• 2-3 taze biberiye dalı
• Yeteri kadar zeytinyağı
Not: Etlere arzu ederseniz bir tatlı kaşığı kırmızı şarap ekleyebilirsiniz. Etleri pişirirken tavada kalan sosu kaşıkla ara sıra etlerin üzerinde gezdirin.
Biftekleri yıkayıp kağıt havlu ile iyice kurulayın. Geniş kapaklı bir buzdolabı kabına yan yana sıralayın.
Biberleri yıkayıp dörde bölün, tohumlarını çıkartıp blender kasesine atın. Dolmalık biber, yeşil biber, kuru soğan, acısso, zeytinyağı ve tuzu atıp blerderdan geçirin. Bifteklerin üzerine taze karabiber ve tuz serpip biraz zeytinyağı gezdirin hazırladığınız biberli sosu üzerine döküp her tarafının güzelce sosun altında kaldığından emin olun. Kabuklarını soyup hafifçe ezdiğiniz sarımsaklarıda aralara serpip biberiye dallarını aralara yerleştirin. Etlerin üzerini kapatıp buzdolabında yaklaşık 6 ile 8 saat arası dinlendirin. Bu sürenin sonunda geniş derinliği olan bir dökme demir tavada (veya uygun her zaman kullandığınız ızgara tavası) önce 3 dakika kadar yüksek ateşte, daha sonra altını kısıp etler yeteri kadar pişene kadar alt üst pişirin. Sıcak olarak kızarmış ekmek ve salata ile servis yapın.
Alıntıdır.
• 8 biftek
• 2 yeşil dolmalık biber
• 1 acı çarliston biber
• 1 tatlı kaşığı acısso
• 1 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 kuru soğan
• 4-5 diş sarımsak
• Yeteri kadar tuz
• Bir tatlı kaşığı kadar taze çekilmiş karabiber
• 2-3 taze biberiye dalı
• Yeteri kadar zeytinyağı
Not: Etlere arzu ederseniz bir tatlı kaşığı kırmızı şarap ekleyebilirsiniz. Etleri pişirirken tavada kalan sosu kaşıkla ara sıra etlerin üzerinde gezdirin.
Biftekleri yıkayıp kağıt havlu ile iyice kurulayın. Geniş kapaklı bir buzdolabı kabına yan yana sıralayın.
Biberleri yıkayıp dörde bölün, tohumlarını çıkartıp blender kasesine atın. Dolmalık biber, yeşil biber, kuru soğan, acısso, zeytinyağı ve tuzu atıp blerderdan geçirin. Bifteklerin üzerine taze karabiber ve tuz serpip biraz zeytinyağı gezdirin hazırladığınız biberli sosu üzerine döküp her tarafının güzelce sosun altında kaldığından emin olun. Kabuklarını soyup hafifçe ezdiğiniz sarımsaklarıda aralara serpip biberiye dallarını aralara yerleştirin. Etlerin üzerini kapatıp buzdolabında yaklaşık 6 ile 8 saat arası dinlendirin. Bu sürenin sonunda geniş derinliği olan bir dökme demir tavada (veya uygun her zaman kullandığınız ızgara tavası) önce 3 dakika kadar yüksek ateşte, daha sonra altını kısıp etler yeteri kadar pişene kadar alt üst pişirin. Sıcak olarak kızarmış ekmek ve salata ile servis yapın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Biber Soslu Biftek "
Yorum Gönder