Zerde

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• 250 gr. pirinç
• 1 tatlı kaşığı safran
• 1 yemek kaşığı nişasta
• 1kg toz şeker
• 1 tatlı kaşığı zerdeçal
• 5’te bir su bardağı gül suyu
• 6 su bardağı su
Süslemek için
• Çam fıstığı
• Nar taneleri
• Kuş üzümü

Bir gece önceden gülsuyunun içine safranları ve zerdeçalı atıp bir kasede bekletin. Pirinci yıkayıp bir tencereye alın üzerine suyu koyup yumuşayıncaya kadar haşlayın. Safranlı suyu, şekeri ilave edin. Şeker iyice eriyince altını kısın. Bir taşım kaynayınca ılık suda çözdürdüğünüz nişastayı ilave edip 3-4 dk daha karıştırıp kaselere bölüştürün. Soğuyunca dilediğiniz gibi süsleyip buzdolabında en az 5-6 saat dinlendirin.


Alıntıdır.

0 Responses to "Zerde"

Yorum Gönder