Dizme Patlıcan

Author: cnyt // Category:

MALZEMELER (4 kişilik)
6 adet dolmalık biber
3 adet patlıcan
3 adet domates
Yarım kg. köftelik kıyma
1 adet yumurta
2 diş sarmısak
2 dilim ekmek içi
2 çorba kaşığı Orkide margarin
Yarım su bardağı su
Karabiber, kekik, kimyon, tuz


HAZIRLANIŞI
Dolmalık biberleri dörde bölelim. Patlıcanları bir parmak kalınlığında halka halka keselim. Domatesleri de dörde bölelim. Patatesleri soyup dilimleyelim. Domatesler hariç tüm sebzeleri sıvı yağda kızartalım. Kağıt havlu üzerine alalım. Kıymayı, yumurta, kekik, tuz, karabiber, kimyon ve dövülmüş sarımsakla iyice yoğuralım. 2 dilim ekmek içini ufalayalım. Biraz daha yoğuralım. Elimizle kayısı büyüklüğünde parçalar koparıp köfte yapalım. Büyükçe bir tepsiye sırasıyla patlıcan, patates, köfte, biber ve domatesi sırasıyla yan yana dizerek tepsi ortasına doğru dolanacak biçimde sıralayalım. Margarini eritip malzemelerin üzerinde gezdirelim. Yarım su bardağı suyu ekleyip, üzerini alüminyum folyo ile kapatalım. Orta ısılı fırında 30 dakika pişirelim. Dilerseniz maydanozla süsleyip, servis yapalım. Afiyet olsun.




Alıntıdır.

0 Responses to "Dizme Patlıcan "

Yorum Gönder