MALZEMELER
· 2 adet tavuk göğüs eti
· 1 adet limonun suyu
· 5 yemek kaşığı zeytinyağı
· 2 diş sarımsak
· 1 adet yeşil çarliston biber
· 1 adet orta boy kuru soğan
· 1 adet domates
· 7-8 adet taze mantar
(1 su bardağı dolusu konserve mantar da kullanabilirsiniz.)
· 1 çay kaşığı tuz, karabiber
· 2 çay kaşığı kuru nane, kuru kekik
Sos için;
· 1 su bardağı süt
· 1 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
YAPILIŞI:
Tavuk etini kuşbaşı et formunda doğrayıp derin bir kaba aktardıktan sonra üzerine limon suyunu gezdirin. Kuru soğanı incecik, sarımsakları pirinç tanesi büyüklüğünde doğrayın. Domatesi de soyup küp küp doğrayın. Mantarları yıkadıktan sonra tavla zarı formunda dilimleyin.Diğer taraftan, zeytinyağını geniş bir teflon tencereye ya da derin bir teflon tavaya (wok tavası kullanmanızı öneririm) koyup kızdırın. Tavuk etini kızgın yağa aktarıp yüksek ısılı ateşte sürekli karıştırarak 3-4 dakika kavurun.Ocağı biraz kısıp orta ısılı ateşte pişen tavuğun üzerine soğanları, sarımsakları ve mantarları ilave edin. Sürekli karıştırarak 3-4 dakika daha pişirin. Tuz, karabiber, nane ve kekiği serpiştirin.Son olarak domatesleri ekleyip, sütün içinde ezdiğiniz nişastalı karışımı yemeğin üzerine gezdirin. Karıştırın ve 15-20 dakika daha, etler iyice yumuşayıncaya dek kısık ateşte pişirin. Sıcak sıcak servise sunun.
Alıntıdır.
· 2 adet tavuk göğüs eti
· 1 adet limonun suyu
· 5 yemek kaşığı zeytinyağı
· 2 diş sarımsak
· 1 adet yeşil çarliston biber
· 1 adet orta boy kuru soğan
· 1 adet domates
· 7-8 adet taze mantar
(1 su bardağı dolusu konserve mantar da kullanabilirsiniz.)
· 1 çay kaşığı tuz, karabiber
· 2 çay kaşığı kuru nane, kuru kekik
Sos için;
· 1 su bardağı süt
· 1 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
YAPILIŞI:
Tavuk etini kuşbaşı et formunda doğrayıp derin bir kaba aktardıktan sonra üzerine limon suyunu gezdirin. Kuru soğanı incecik, sarımsakları pirinç tanesi büyüklüğünde doğrayın. Domatesi de soyup küp küp doğrayın. Mantarları yıkadıktan sonra tavla zarı formunda dilimleyin.Diğer taraftan, zeytinyağını geniş bir teflon tencereye ya da derin bir teflon tavaya (wok tavası kullanmanızı öneririm) koyup kızdırın. Tavuk etini kızgın yağa aktarıp yüksek ısılı ateşte sürekli karıştırarak 3-4 dakika kavurun.Ocağı biraz kısıp orta ısılı ateşte pişen tavuğun üzerine soğanları, sarımsakları ve mantarları ilave edin. Sürekli karıştırarak 3-4 dakika daha pişirin. Tuz, karabiber, nane ve kekiği serpiştirin.Son olarak domatesleri ekleyip, sütün içinde ezdiğiniz nişastalı karışımı yemeğin üzerine gezdirin. Karıştırın ve 15-20 dakika daha, etler iyice yumuşayıncaya dek kısık ateşte pişirin. Sıcak sıcak servise sunun.
Alıntıdır.
0 Responses to "Mantarlı Piliç Kebabı"
Yorum Gönder