Fasulye Püreli Fırında Kuzu Pirzola

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
Yarım kuzu sırt (bütün olacak)
1 çay bardağı zeytinyağı
Bir tutam kekik
Yarım çay bardağı süt
2 adet kuru soğan
Çekilmiş karabiber
Tuz




HAZIRLANIŞI
Kuzu sırtının üzerindeki kalın yağ tabakasını kasabınıza çıkartın. Soğanları piyazlık doğrayın. Süt, zeytinyağı, kekik, tuz, karabiber ile marinad hazırlayın. Soğanlarla birlikte eti güzelce ovun. Bir saat kadar buzdolabında bekletin. 200 derece de ısıtılmış fırına verip yaklaşık 20dk kadar pişirin. Fırını ızgaraya alıp 5 dakika daha pişirin. Kemik aralarından keskin bir bıçakla kesip pirzola şekliyle tabaklara servis yapın.

Taze soğanı incecik doğrayıp zeytinyağında soteleyin içine fasulyeleri ekleyip kavurun. Tuzunu ve zeytinyağını ekleyin ve blenderdan geçirin. Fesleğeni elinizle ufak parçalara ayırıp pürenin içine ekleyin. Kuzu pirzolayla birlikte servis yapın.



Alıntıdır.

0 Responses to "Fasulye Püreli Fırında Kuzu Pirzola"

Yorum Gönder