Narlı Lor

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
300 gr tatlı lor
1 çay bardağı kıvamlı şekersiz krema
Yarım çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı limon suyu
1 su bardağı nar suyu
1 avuç nar tanesi
1 adet yaprak jöle
1 yemek kaşığı şeker


HAZIRLANIŞI
Nar suyunu bir tencereye boşaltıp şekerini ilave edin ve kısık ateşte 15dk kadar kaynatın. Jöleyi bir parmak kadar soğuk suda eritip tencereye aktarın iyice karıştırıp tencereyi ocaktan alın. Muffin kaplarına veya cam bardaklara nar suyunu yarısına gelecek kadar paylaştırın. Üzerlerine nar taneleri serpin. Buzdolabında 2 saat bekletin. Tatlı lor, limon suyu, krema ve pudra şekerini mikserle çırpın. Nar jölesinin üzerine birer veya ikişer kaşık paylaştırıp üzerini düzeltin ve buzdolabında en az bir saat dinlendirin. Arzu ederseniz kapları biraz sıcak suya batırıp ters çevirerek servis yapabilirsiniz.



Alıntıdır.

0 Responses to "Narlı Lor "

Yorum Gönder