MALZEMELER
210 gr. tereyağı
250 gr. un
200 gr. ince dövülmüş fındık
175 gr. şeker
1 paket vanilya
1 tutam tuz
Pudra şekeri ve vanilya karışımı
HAZIRLANIŞI
Tereyağını un, fındık, şeker, vanilya ve tuzla birlikte karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. Sonra bu hamurdan 2,5 cm kadar kalınlığında rulolar yapın ve üstlerine rulolara bastırmadan folyo kağıdı örtüp en az 1 saat buzdolabında tutun. Dolaptan çıkarınca her bir rulodan dilimler kesip ay şekli verip hafif yağladığınız tepsiye dizin ve önceden ısıttığınız fırında 15-18 dakika pişirin. Fırından çıkarınca henüz sıcakken vanilyayı şekere bulayın, soğutun ve sonra kutuda saklayın.
210 gr. tereyağı
250 gr. un
200 gr. ince dövülmüş fındık
175 gr. şeker
1 paket vanilya
1 tutam tuz
Pudra şekeri ve vanilya karışımı
HAZIRLANIŞI
Tereyağını un, fındık, şeker, vanilya ve tuzla birlikte karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. Sonra bu hamurdan 2,5 cm kadar kalınlığında rulolar yapın ve üstlerine rulolara bastırmadan folyo kağıdı örtüp en az 1 saat buzdolabında tutun. Dolaptan çıkarınca her bir rulodan dilimler kesip ay şekli verip hafif yağladığınız tepsiye dizin ve önceden ısıttığınız fırında 15-18 dakika pişirin. Fırından çıkarınca henüz sıcakken vanilyayı şekere bulayın, soğutun ve sonra kutuda saklayın.
0 Responses to "Fındıklı Kurabiye"
Yorum Gönder