MALZEMELER
250 gr. kıyma
2 patates
2 bardak zeytinyağı
1 adet soğan
4 bardak un
1 yumurta sarısı
Bir demet maydanoz
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI
İki kaşık kızdırılmış yağda rendelenmiş soğan ve patates ile kıymayı öldürün. Kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip soğumaya bırakın. 4 bardak un, su ve tuzla kulak memesinden sert bir hamur yoğurup dinlenmeye bırakın. Cevizden irice hamur parçalarıyla incecik yufkalar açıp, yağlanmış bir fırın tepsisine aralarına yağ serperek üst üste(büyükse kırıştırarak) serin. Yufkaların yarısını serince üzerine hazırladığınız malzemeyi yayın ve diğer yufkaları da sererek bitirin. En üst yufkaya yağla karışık bir yumurtanın sarısını sürün. Böreği 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun..
250 gr. kıyma
2 patates
2 bardak zeytinyağı
1 adet soğan
4 bardak un
1 yumurta sarısı
Bir demet maydanoz
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI
İki kaşık kızdırılmış yağda rendelenmiş soğan ve patates ile kıymayı öldürün. Kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip soğumaya bırakın. 4 bardak un, su ve tuzla kulak memesinden sert bir hamur yoğurup dinlenmeye bırakın. Cevizden irice hamur parçalarıyla incecik yufkalar açıp, yağlanmış bir fırın tepsisine aralarına yağ serperek üst üste(büyükse kırıştırarak) serin. Yufkaların yarısını serince üzerine hazırladığınız malzemeyi yayın ve diğer yufkaları da sererek bitirin. En üst yufkaya yağla karışık bir yumurtanın sarısını sürün. Böreği 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun..
0 Responses to "Gazel Böreği"
Yorum Gönder