Ispanaklı Tavuk

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
2 tavuk göğsü
Yarım poşet dondurulmuş ıspanak
8 kestane mantarı
6 hindi jambonu
2 yemek kaşığı krema
6 dilim hellim peyniri
tuz
karabiber



HAZIRLANIŞI
TAVUK göğsünü incelterek dikkatlice dövün. Taze çekilmiş karabiber ve tuz serpin. Ispanakları sıcak suya batırıp soğuk suyun altına tutun ve iyice suyunun sıkması için sıkın, kevgire alın. Bu arada mantarları doğrayıp zeytinyağında soteleyin, tuzunu ilave edip ocaktan alın. Ispanakları ekleyin ve iyice karıştırın. Tavuk göğüslerinin içine ıspanak soteyi bölüştürün üzerine hellim dilimlerini, hindi jambonu ekleyin. 1 yemek kaşığı kremayı gezdirip sıkıca sarın ve ısıya dayanıklı mutfak ipliği ile bağlayın. Diğer tavuk göğsünü de aynı işlemi yapıp 200 derecede ısıtılmış fırında 40 dk. pişirip dilimleyerek servis yapın. Yanında hasır soslardan faydalanabileceğiniz gibi eğer hazır tavuk suyunuz varsa, biberiye, taze karabiber ile tatlandırıp, 1 su bardağı tavuk suyunu kavurduğunuz yarım yemek kaşığı un ve bir yemek kaşığı tereyağı ile sos kıvamına getirip birlikte servis yapabilirsiniz.




Alıntıdır.

0 Responses to "Ispanaklı Tavuk "

Yorum Gönder