Karışık Sebzeli Piliç

Author: cnyt // Category:
6 kişilik
MALZEMELER
400 gr. fileto piliç
2 çorba kaşığı Orkide margarin
1 adet soğan
1 adet patlıcan
1 adet kabak
2 adet sivri biber
Yarım su bardağı mantar
2 adet közlenmiş kırmızı biber
100 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
Karabiber, kekik, tuz



HAZIRLANIŞI
2 çorba kaşığı margarini alalım. Küçük küçük doğradığımız soğanı tencereye aktaralım. Pembeleşmeye başladığında kabuğunu soyup küp şeklinde kestiğimiz kabak ve patlıcanı da ekleyelim. Ağır ateşte kavuralım. Küçük kestiğimiz sivri biberleri ekleyelim. Biberlerin rengi değişmeye başladığında iri iri doğradığımız mantarları ilave edelim. Bıraktığı suyu çekene dek kavuralım. Fileto şeklindeki piliç etlerini iri parçalar halinde doğrayalım. Tencereye aktaralım. Kısık ateşte kavurmaya devam edelim. Közlenmiş kırmızı biberlerin kabuklarını soyalım. İnce uzun şekilde kesip, tencereye aktaralım. Tuzunu, karabiberini ve kekiğini ayarlayalım. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serperek, servis yapalım. Afiyet olsun.



Alıntıdır.

0 Responses to "Karışık Sebzeli Piliç "

Yorum Gönder