Tarçınlı Zencefilli Kek

Author: cnyt // Category:
8 kişilik
MALZMELER
4 adet yumurta
1 su bardağı esmer toz şeker
2,5- 3 su bardağı un
1,5 su bardağı çekilmiş ceviz
1 su bardağı süt
1 su bardağı Orkide sıvı yağ
1 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı zencefil



HAZIRLANIŞI
Karıştırma kabına yumurtayı kırıp esmer toz şekeri döküp, mikserle 5 dakika karıştırarak köpürtün. Sıvı yağı, sütü, kakaoyu ekleyip mikserle karıştırın. Ayrı bir kapta unu, cevizi, tarçını, toz zencefili, kabartma tozunu karıştırdıktan sonra köpürttüğünüz karışımın üzerine döküp, yine mikserle karıştırın. Orta boy kek kalıbına margarini sürüp, içine cevizi bolca döküp içinde çevirdikten sonra, kalıbı cevizle kaplayın. Kek harcını üzerine döküp, önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 40-45 dakika pişirin. Keki fırından çıkartıp ılındıktan sonra ters çevirip soğumasını bekleyin. Daha sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapın. Afiyet olsun.



Alıntıdır.

0 Responses to "Tarçınlı Zencefilli Kek"

Yorum Gönder