MALZEMELER
500 gr. beyaz un
150 gr. ince irmik (semorina)
6-7 yumurta
Makineniz yoksa:
500 gr. beyaz un
2 yumurta
100 gr. su, arzunuza göre bir tutam tuz
HAZIRLANIŞI
UNUN ortasına irmiği boşaltın ve ortasını açın, içine yumurtaları kırıp çok sert bir hamur oluncaya kadar yoğurun. Disk şeklini verin ikiye ayırın. Herbirini iyice yoğurup, 4 eşit parçaya bölün. Yuvarlayıp üzerine bastırın.
Hazırladığınız bu hamuru eğer makinanız varsa yapışmasına izin vermeden üzerine Semorina serperek incecik açıp istediğiniz şekilde kesin. Bu şekilde hazırladığınız makarna hamuru ile spagetti, Fettuchine, İtalyan eriştesi, Lazanya vb. yapabilirsiniz.
NOT: Bu malzemelerle diğer hamura oranla oklava ile açımı daha rahat bir hamur elde edebilir, istediğiniz ravioli ve tortelliniyi hazırlayabilirsiniz.
Alıntıdır.
500 gr. beyaz un
150 gr. ince irmik (semorina)
6-7 yumurta
Makineniz yoksa:
500 gr. beyaz un
2 yumurta
100 gr. su, arzunuza göre bir tutam tuz
HAZIRLANIŞI
UNUN ortasına irmiği boşaltın ve ortasını açın, içine yumurtaları kırıp çok sert bir hamur oluncaya kadar yoğurun. Disk şeklini verin ikiye ayırın. Herbirini iyice yoğurup, 4 eşit parçaya bölün. Yuvarlayıp üzerine bastırın.
Hazırladığınız bu hamuru eğer makinanız varsa yapışmasına izin vermeden üzerine Semorina serperek incecik açıp istediğiniz şekilde kesin. Bu şekilde hazırladığınız makarna hamuru ile spagetti, Fettuchine, İtalyan eriştesi, Lazanya vb. yapabilirsiniz.
NOT: Bu malzemelerle diğer hamura oranla oklava ile açımı daha rahat bir hamur elde edebilir, istediğiniz ravioli ve tortelliniyi hazırlayabilirsiniz.
Alıntıdır.
0 Responses to "Makarna Hamuru "
Yorum Gönder