Karidesli Tagliatelle

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
1 paket tagliatelle makarna
6-7 büyük domates rendesi
1-2 diş sarımsak
100 gr. parmesan peyniri
300 gr. orta boy karides
Bir tutam taze maydanoz
zeytinyağı
lkarabiber
l tuz



HAZIRLANIŞI
Spagettimizi, 1 yemek kaşığı tuz attığınız suda 8-10 dk. arası diri olacak şekilde haşlanmaya bırakın. Bu arada derin ve çapı geniş bir tavaya zeytinyanı koyun ve sarımsakları atın. Cızırdamaya başlayınca domates rendesini katın. 5 dk. kadar harlı ateşte tutun ve suyunu çekmeden üzerine karidesleri ilave edin. Yaklaşık 5 dk. sonra al dante kıvamındaki makarnanızı kaynayan sudan kepçe ile alıp sosun içine atın. Karıştırıp kapağını kapatın, ocağın altını kısın. 5 dk. sonar ince kıyılmış maydanoz ekleyin. Servis tabaklarına alın, peyniri ve karabiberi ekleyip hemen servis yapın.




Alıntıdır.

0 Responses to "Karidesli Tagliatelle "

Yorum Gönder