Muş Köftesi

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER (4 kişilik)
• Yarım kilo yağsız kıyma
• Yarım kilo ince bulgur (irmik)
• Tuz
• 1 yumurta

Harcı için
• 3 büyük kuru soğan
• 3 yemek kaşığı sıvıyağ
• Tuz, karabiber

üzeri için
• 1 bardak yoğurt
• 1 tatlı kaşığı acı
• kırmızı toz biber
• 1 kaşık tereyağı


Bir tavada yemeklik doğranmış soğanı yağ ile kısık ateşte soteleyip soğanlar şeffaflaşana kadar 15-20 dk. pişirin. Ocaktan alıp tuz ve karabiberini serpin. Bulguru yıkayıp süzün, kıyma, yumurta, tuz ile iyice yoğurup ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Hazırlamış olduğunuz harcın içine 1 tatlı kaşığı kadar bolca doldurup kapatın ve elinizde yuvarlayın. Tümü bittikten sonra derin bir tencerede biraz tuz ile bol suyu kaynatın köfterin dağılmamasına dikkat ederek haşlayın (yaklaşık 20 dk). Kevgir ile servis tabaklarına alıp, çırpılmış yoğurt ilave edin ve kırmızı biber ile kızdırılmış yağ gezdirip servis yapın.



Alıntıdır.

0 Responses to "Muş Köftesi "

Yorum Gönder