Muzlu Muhallebili Kadayıf

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
250 gr. tel kadayıf
3 adet muz
Kızartmak için Orkide sıvı yağ
3 su bardağı süt
3 çorba kaşığı pirinç unu
1 su bardağı toz şeker
2 parça damla sakızı

Süslemek
için yeşil fıstık



HAZIRLANIŞI
Taze kadayıflardan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp, tezgahın üzerine çay tabağı şeklinde açın. Bir muzun çeyreğini ortadan kesip, kadayıfın içine koyup sarın. Hepsini sardıktan sonra, bol yağda kızartın. Fazla yağlarını almaki çin havlu kağıdın içine alıp sonra servis tabağına dizin. Muhallebi için tencerenin içine sütü, pirinç ununu, şekeri, dövülmüş damla sakızını koyup karıştırarak pişirin. Sıcakken kadayıfların üzerine döküp, yeşil fıstıkla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.



Alıntıdır.

0 Responses to "Muzlu Muhallebili Kadayıf"

Yorum Gönder