Portakal Reçelli Turta

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER(6 kişilik)
6 adet milföy hamuru
2 çorba kaşığı labne peyniri
2 çorba kaşığı kıyılmış fındık
1 kase portakal reçeli
1 adet yumurtanın sarısı
Orkide sıvı yağ




HAZIRLANIŞI
4 adet milföyü yan yana dizin. Merdane ile, kalıbın büyüklüğünde açın. Yuvarlak bir tart kalıbını yağlayın. Yanyana dizdiğiniz milföy hamurlarını kalıba yerleştirin. Kenarlardan sarkan parçaları bıçakla kesin. Hamurda çatalla delikler açın ve hamurun üzerini alüminyum folyo ile kaplayın. Üzerini kuru bakliyat ile doldurun. 180 dereceli fırında 15 dakika pişirin. Bu arada diğer iki milföyü yan yana dizin. Merdane ile inceltip, parmak kalınlığında uzun şeritler kesin. Hamuru fırından alın. Üzerindekileri kaldırıp 15 dakika daha pişirin. Fırından aldıktan sonra ılınmaya bırakın. Üzerine labne peyniri sürün. İnce kıyılmış fındık serpin. Portakal reçelini ilave edin. Hamurun üzerine yayın. İnce uzun şeritleri kafes şeklinde dizin, üzerine yumurta sarısı sürün. 180 dereceli fırında şeritler kızarana kadar pişirin. Ilık servis yapın. Afiyet olsun.



Alıntıdır.

0 Responses to "Portakal Reçelli Turta"

Yorum Gönder