Patatesli Çılbır

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
4 büyük patates
1 kuru soğan
Yarım demet dereotu
Yarım kilo yoğurt
4 yumurta
2 diş sarımsak
Kırmızı toz biber
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi




HAZIRLANIŞI
Patatesleri soyup halka halka doğrayın. Bir tavaya sıvıyağ koyup altın rengi olana kadar kızartın. Başka bir tavada biraz sıva yağ ile piyazlık doğradığınız kuru soğanı 2-3 dakika yüksek, daha sonra orta ateşte güzelce soteleyin. Üzerine patatesleri, ince kıyılmış dereotunu ekleyip dikkatlice karıştırın. Bir tencereye su koyup kaynatın. Sirkesini atıp yumurtaları yavaşça içine bırakın.

Bu arada patatesleri servis tabağına alın. 3dk sonra bir kevgirle dikkatlice çıkartıp, patateslerin üzerine alın. Sarımsak ile çırpılmış yoğurt ve kırmızı toz biberle kızdırılmış tereyağını üzerine dökerek sıcak olarak servis yapın.




Alıntıdır.

0 Responses to "Patatesli Çılbır"

Yorum Gönder