Puf Böreği

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
4 su bardağı un
2 çorba kaşığı yoğurt
2 yumurta
1 çay bardağı su
1 çay baradağı sıvı yağ

İçi için

250gr peyaz peynir
Yarım demet kıyılmış maydanoz
1 yumurta sarısı



HAZIRLANIŞI
Hamur malzemesini bir kapta karıştırıp orta sert bir hamur elde edin. 12 adet beze yapıp üzerini örtüp 15dk kadar oda sıcaklığında bekletin. Her bezeyi 20cm büyüklüğünde incecik açıp üzerine sıvıyağ gezdirin ve üzerine bir hamur daha kapatın. Tüm hamurlara aynı işlemi yapın. Toplam 6 adet yufkanız olacak. Hamurun bir yüzüne aralıklı olarak peynir harcı koyup diğer tarafını üzerine kapatın ve bir bardak yardımıyla yarım daireler elde edin. Kızdırılmış yağda pofuruk olup nar gibi kızarana kadar pişirin.



Alıntıdır.

0 Responses to "Puf Böreği "

Yorum Gönder