Malzemeler :
4 su b.söke un
1 p.kabartma tozu
2 çorba k.tereyağı
1 yumurta
1 su b.yoğurt
alabidliği kadar ılık su
tuz
İç harcı için:
1 kırmızı biber
4 sap taze soğan
50 gr.salam
100 gr.kaşar peynir
200 gr.mantar
tuz
karabiber
Üzeri için:
siyah haşhaş
Hazırlanışı :
Hamuru için karıştırma kabına söke unu alın. Ortasını açarak içine tereyağını, kabartma tozunu, yoğurdu, yumurtayı ve tuzu alarak alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğurun. İç harcı için mantarları ince doğrayarak yüksek ateşte sıvıyağda soteleyin. Daha sonra üzerine salam ve kırmızı biberi de doğrayarak ekleyin. Tuzunu ve karabiberini de ilave edin. En son ocaktan almaya yakın doğranmış yeşil soğanları da ekleyip karıştırın. Hamurdan orta kısmı için biraz hamur ayırdıktan sonra geri kalanı açın. Üzerine iç harçtan ve küp kaşar peynirinden ekleyerek rulo yapın. Simit gibi sararak yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürerek kenarlarından derin kesikler yapın. Orta kısmı için ise ayırdığınız hamuru açın. İç harçtan koyarak top şekli verin. Yuvarlağın iç kısmına oturtarak yumurta sürün. Sadece orta kısmına haşhaş serpip 180 derecede pişirin.
alıntıdır.
0 Responses to "Salamlı Mantarlı Çiçek Börek"
Yorum Gönder