MALZEMELER
• 2 kahve fincanı krema
• 100 gram beyaz çikolata
• 2 limon kabuğu rendesi
• Yarım su bardağı hurma püresi (yaklaşık 2 kaşık)
• 3 yumurta sarısı
• 3 çorba kaşığı toz şeker
• 5 yumurta akı
Fırını 200 derecede ısıtın. Kremayı, beyaz çikolata ile benmaride eritin. 3 yumurta sarısını hızla çırparak yavaşça ekleyin ki yumurtalar pişmesin. Şekeri de ilave edip ocaktan alın ve çarparak havalandırıp biraz ılınmasını sağlayın. Hurma püresini ve limon kabuklarını ekleyip iyice çırpın. Bu arada yumurta aklarını bir çimdik tuzla iki katı olana kadar çırpın. Pofuduk hale getirdiğiniz yumurta aklarını ekleyin ve 10 ila 14dakika arası sufle kaplarınızın büyüklüğüne göre pişirin. Bu tarifle orta boy kaplarla 14 dakikada 5 sufle yapabilirsiniz.
Alıntıdır.
• 2 kahve fincanı krema
• 100 gram beyaz çikolata
• 2 limon kabuğu rendesi
• Yarım su bardağı hurma püresi (yaklaşık 2 kaşık)
• 3 yumurta sarısı
• 3 çorba kaşığı toz şeker
• 5 yumurta akı
Fırını 200 derecede ısıtın. Kremayı, beyaz çikolata ile benmaride eritin. 3 yumurta sarısını hızla çırparak yavaşça ekleyin ki yumurtalar pişmesin. Şekeri de ilave edip ocaktan alın ve çarparak havalandırıp biraz ılınmasını sağlayın. Hurma püresini ve limon kabuklarını ekleyip iyice çırpın. Bu arada yumurta aklarını bir çimdik tuzla iki katı olana kadar çırpın. Pofuduk hale getirdiğiniz yumurta aklarını ekleyin ve 10 ila 14dakika arası sufle kaplarınızın büyüklüğüne göre pişirin. Bu tarifle orta boy kaplarla 14 dakikada 5 sufle yapabilirsiniz.
Alıntıdır.
0 Responses to "Taze Hurma Suflesi"
Yorum Gönder