Tekir Tava

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
1 kilo temizlenmiş tekir balığı
Yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı kuru kekik
Yarım tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı mısır unu
Taze çekilmiş karabiber


HAZIRLANIŞI
TEKİR balığını yıkayıp süzgece alın. Un, mısır unu, tuz, karabiber, nane, kekiği bir kapta harmanlayın. Balıkların üzerine limon suyunu döküp tamamına ulaşması için elinizle yavaşça harmanlayıp unun içine atın. Her birinin üzerinde klan fazla unu dikkatlice silkip kağıt havluya sıralayın. Bir tavada çiçek yağını (balıkların üzerini geçecek kadar) koyup ateşe alın. Yağ ısınınca balıkları arka ön kızartıp kağıt havluya çıkartın. Fazla yağlarını 1-2 dakika süzmelerini bekleyip servis tabağına yeşilliklerle birlikte alın.



Alıntıdır.

0 Responses to "Tekir Tava "

Yorum Gönder