KUMA yakın olarak veya kayaların içinde taşlık kıyı kesimlerde yaşamasının büyük ölçüde etkili olduğu tadındaki dolgun lezzeti ile son derece karakteristik bir tadı vardır tekir balığının. Bu farkı lezzeti paylaşan tek bir balık vardır, o da barbun balığıdır.
Barbun balığı genellikle 15 cm’den başlayıp 40 hatta 50 cm’e kadar çıkan estetik yapısı ve cazip parlak rengiyle genellikle tekirden daha makbul olduğu kanısı uyandırır. Tekir balığı biraz daha açık renklidir ve daha küçüktür. Oysa ki tekir balığı da lezzetli bir balıktır. Hatta şu günlerde barbundan daha da lezzetli bir dönemdedir diyebiliriz. Birbirlerine her anlamda benzer olan bu balıkların tonlarının dışındaki en belirgin farkları, tekirin çene altı bıyıklarının uzunluğu, kafatasının kütlüğü ve yüzgeçlerindeki benekleridir.
Tavası çok lezzetlidir ve limon, portakal, sarımsak ve baharat gibi keskin aromalı lezzetlerle uyumludur, fırında folyoda bu gibi aromatik tatlarla birlikte de pişirebilirsiniz.
Barbun balığı genellikle 15 cm’den başlayıp 40 hatta 50 cm’e kadar çıkan estetik yapısı ve cazip parlak rengiyle genellikle tekirden daha makbul olduğu kanısı uyandırır. Tekir balığı biraz daha açık renklidir ve daha küçüktür. Oysa ki tekir balığı da lezzetli bir balıktır. Hatta şu günlerde barbundan daha da lezzetli bir dönemdedir diyebiliriz. Birbirlerine her anlamda benzer olan bu balıkların tonlarının dışındaki en belirgin farkları, tekirin çene altı bıyıklarının uzunluğu, kafatasının kütlüğü ve yüzgeçlerindeki benekleridir.
Tavası çok lezzetlidir ve limon, portakal, sarımsak ve baharat gibi keskin aromalı lezzetlerle uyumludur, fırında folyoda bu gibi aromatik tatlarla birlikte de pişirebilirsiniz.
0 Responses to "Tekir Balığı"
Yorum Gönder