MALZEMELER(4 kişilik)
Yarım kilo süzme yoğurt
2 kaşık pastorize yoğurt
2 kaşık tatlı lor (eğer bulamazsanız yerine 1 kaşık kaymak ilave edin)
8 kaşık üzüm pekmezi
2 yemek kaşığı kadar dövülmüş Antep fıstığı
HAZIRLANIŞI
Yoğurdu ve lor peynirini iyice birbirine karıştırıp çırpın. Buzdolabında yaklaşık 1 saat kadar bekletin. 4 çukur kaseye paylaştırıp 2’şer kaşık pekmez dökün ve üzerine Antep fıstığı serpin. Soğuk olarak servis yapın.
Alıntıdır.
Yarım kilo süzme yoğurt
2 kaşık pastorize yoğurt
2 kaşık tatlı lor (eğer bulamazsanız yerine 1 kaşık kaymak ilave edin)
8 kaşık üzüm pekmezi
2 yemek kaşığı kadar dövülmüş Antep fıstığı
HAZIRLANIŞI
Yoğurdu ve lor peynirini iyice birbirine karıştırıp çırpın. Buzdolabında yaklaşık 1 saat kadar bekletin. 4 çukur kaseye paylaştırıp 2’şer kaşık pekmez dökün ve üzerine Antep fıstığı serpin. Soğuk olarak servis yapın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Yoğurtlu Pekmez "
Yorum Gönder