MALZEMELER
4 adet tavuk göğsü
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 demet taze soğanın yeşil kısmı
1 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kırmızı biber
Taze çekilmiş karabiber
Yeteri kadar tuz
1 tavuk bulyon (veya yarım su bardağı tavuk suyu)
Yarım bardak su
HAZIRLANIŞI
Tavukları küp küp doğrayıp sıvı yağda kavurun. İçine taze soğanları kesip atın. Soğanlar biraz yumuşayınca baharatları ve içinde nişastayı erittiğiniz suyu, limon suyunu, tuzu ekleyin iyice karıştırın. Yüksek ateşte kıvamı gelinceye kadar 1-2 dakika çevirerek karıştırın. Suyu yoğunlaşınca ateşten alıp pilavla birlikte servis yapın.
Alıntıdır.
4 adet tavuk göğsü
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 demet taze soğanın yeşil kısmı
1 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kırmızı biber
Taze çekilmiş karabiber
Yeteri kadar tuz
1 tavuk bulyon (veya yarım su bardağı tavuk suyu)
Yarım bardak su
HAZIRLANIŞI
Tavukları küp küp doğrayıp sıvı yağda kavurun. İçine taze soğanları kesip atın. Soğanlar biraz yumuşayınca baharatları ve içinde nişastayı erittiğiniz suyu, limon suyunu, tuzu ekleyin iyice karıştırın. Yüksek ateşte kıvamı gelinceye kadar 1-2 dakika çevirerek karıştırın. Suyu yoğunlaşınca ateşten alıp pilavla birlikte servis yapın.
Alıntıdır.
0 Responses to "Baharatlı Tavuk"
Yorum Gönder