Zencefilli Tarçınlı Kurabiye

Author: cnyt // Category:

Malzemeler :
2 yumurta
2 çorba k.tereyağı
1 çay b.yoğurt
1 su b.pudra şekeri
1 p.kabartma tozu
1 tatlı k.zencefil
1 tatlı k.tarçın
aldığı kadar söke un

Üzeri için:
esmer toz şeker
bitter çikolata

Hazırlanışı :
Karıştırma kabına yumurtaları kırın (birinin sarsını ayırın). Daha sonra üzerine tereyağı ve yoğurdu ekleyerek çırpın. Ardından pudra şekerini, tarçın, zencefil ve kabartma tozunu karıştırarak ekleyin. Daha sonra ortalama 12 çorba k. söke unu ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamuru açıp kurabiye kalıpları ile şekil verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizerek üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün. En son esmer toz şekeri üzerlerine serpip 175 derecede pişirin. (Eğer kurabiye hamurunuz artarsa streç filme sarıp buzdolabının derin dondurucu kısmında muhafaza edebilirsiniz.)Kurabiyeleri piştikten sonra bir ucunu eritilmiş çikolataya batırın. Daha sonra toz yeşil fıstığa bulayaark servis edin.



Alıntıdır.

0 Responses to "Zencefilli Tarçınlı Kurabiye"

Yorum Gönder