Alman Usülü Patates Çorbası

Author: cnyt // Category:
Malzemeler
- 5 adet patates
- 3 yemek kaşığı sıvıyağı
- 3 adet pırasa
- 6 su bardağı et suyu (2 adet tavuk bulyon)
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul
- Biber
- Tuz ve karabiber




Hazırlanışı
Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra kuşbaşı doğrayıp, hava ile temas ettiklerinde kararmamaları için su dolu bir kâsenin içinde bekletiniz.Pırasaları ayıklayıp, bir parmak kalınlığında halkalar halinde doğrayınız.Kuru soğanın kabuklarını ayıklayıp, piyazlık doğrayınız.Derin bir tencerenin içinde sıvıyağını kızdırıp, içine piyazlık doğranmış kuru soğanları ilave edip, kuru soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz.

Kuru soğanlar pembeleşince içine doğranmış pırasaları ekleyip, sote etmeye devam ediniz.En son olarak içine suyunu süzdüğünüz kuşbaşı patatesleri, et suyunu, tuz ve karabiberi ilave edip, sebzeler yumuşayıncaya kadar kaynatınız.Pişen çorbayı mikserden çekerek püre haline getirip, servis tabağına alınız.Çorbanın üzerine kırmızı pul biber serpip, sıcak olarak servis ediniz.


Alıntıdır.

0 Responses to "Alman Usülü Patates Çorbası"

Yorum Gönder