MALZEMELER(6 kişilik)
250 gr. Orkide margarin
1 kahve fincanı su
1 yumurta
Yarım paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı çekilmiş Şam fıstığı
Şurup için:
2,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
HAZIRLANIŞI
Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin, su, yumurta, tuz ve kabartma tozunu bir kaba alıp krema haline gelinceye kadar çırpın. Unu azar azar ilave edip, karıştırarak yumuşak bir hamur yoğurun. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak avucunuzda yuvarlayıp oval şekil verin. Hamura üzerlerine rende bastırarak şekil verin ve yağlanmış tepsiye dizip ısıtılmış 180 dereceli fırında kızıncaya kadar pişirin. Şurubu hazırlamak için toz şeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave ettikten sonra ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Sıcak tatlının üzerine ılık şurubu dökün. Tatlı şurubu iyice çekince Şam fıstığı ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
250 gr. Orkide margarin
1 kahve fincanı su
1 yumurta
Yarım paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı çekilmiş Şam fıstığı
Şurup için:
2,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
HAZIRLANIŞI
Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin, su, yumurta, tuz ve kabartma tozunu bir kaba alıp krema haline gelinceye kadar çırpın. Unu azar azar ilave edip, karıştırarak yumuşak bir hamur yoğurun. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak avucunuzda yuvarlayıp oval şekil verin. Hamura üzerlerine rende bastırarak şekil verin ve yağlanmış tepsiye dizip ısıtılmış 180 dereceli fırında kızıncaya kadar pişirin. Şurubu hazırlamak için toz şeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave ettikten sonra ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Sıcak tatlının üzerine ılık şurubu dökün. Tatlı şurubu iyice çekince Şam fıstığı ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
0 Responses to "Kalburabastı"
Yorum Gönder