6 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişme süresi: 45 dakika
MALZEME LİSTESİ
* 1 kg. kuzu kuşbaşı eti
* 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber
* 1 yemek kaşığı kuru kekik
* 5-6 adet yeşil soğan
* 1 yemek kaşığı margarin (tereyağı da kullanabilirsiniz)
YAPILIŞI
Kuzu etlerini iyice yıkayıp süzün. Etleri bakır bir tencere içinde sacın üzerine koyup üzerine margarini ekleyin. Orta ısılı ateşte, karıştırarak etler suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar, 8-10 dakika pişirin. Etler suyunu çekince, tuz, karabiber, kekik ve iri iri kıydığınız yeşil soğanları ilave edin. Sık sık karıştırarak etler iyice yumuşayıncaya kadar kavurun. Hiç su katmadan etleri pişirip sıcak sıcak servise sunun. ısterseniz üzerine pul biber de serpiştirebilirsiniz.
Alıntıdır.
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişme süresi: 45 dakika
MALZEME LİSTESİ
* 1 kg. kuzu kuşbaşı eti
* 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber
* 1 yemek kaşığı kuru kekik
* 5-6 adet yeşil soğan
* 1 yemek kaşığı margarin (tereyağı da kullanabilirsiniz)
YAPILIŞI
Kuzu etlerini iyice yıkayıp süzün. Etleri bakır bir tencere içinde sacın üzerine koyup üzerine margarini ekleyin. Orta ısılı ateşte, karıştırarak etler suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar, 8-10 dakika pişirin. Etler suyunu çekince, tuz, karabiber, kekik ve iri iri kıydığınız yeşil soğanları ilave edin. Sık sık karıştırarak etler iyice yumuşayıncaya kadar kavurun. Hiç su katmadan etleri pişirip sıcak sıcak servise sunun. ısterseniz üzerine pul biber de serpiştirebilirsiniz.
Alıntıdır.
0 Responses to "Bayram Kavurması "
Yorum Gönder