MALZEMELER
3 adet yufka
2 adet yumurta
1 çay bardağı Orkide sıvı yağ
1 su bardağı su
İçine:
Yarım kg. et
1 adet soğan
2 adet domates
Tuz
Üzerine:
Pulbiber
HAZIRLANIŞI
Yumurtaların akını sarılarından ayırın. Yumurta aklarını sıvı yağla çırarak, su ile karıştırın. Fırın tepsisini yağlayın. Yumurtalı yağlı karışıma yufkaları teker teker batırın. İçini hazırlamaya başlayın. Önce kuşbaşı iriliğinde doğranmış eti, yemeklik doğradığınız soğanı ve domatesi tencerede kendi suyuyla pişirin. Tuzunu ayarlayın. Suyunu çekince ocaktan alın. İlk yufkayı tepsiye serin. İç harcınızı yufkanın her yerine gelecek şekilde serpin. Daha sonra diğer yufkaları da ilave edin. Yufkaların tepsinin dışında kalan kısımlarını içe doğru alın. Yumurtaların sarısını, pulbiberle karıştırıp, en üste sürün, 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
3 adet yufka
2 adet yumurta
1 çay bardağı Orkide sıvı yağ
1 su bardağı su
İçine:
Yarım kg. et
1 adet soğan
2 adet domates
Tuz
Üzerine:
Pulbiber
HAZIRLANIŞI
Yumurtaların akını sarılarından ayırın. Yumurta aklarını sıvı yağla çırarak, su ile karıştırın. Fırın tepsisini yağlayın. Yumurtalı yağlı karışıma yufkaları teker teker batırın. İçini hazırlamaya başlayın. Önce kuşbaşı iriliğinde doğranmış eti, yemeklik doğradığınız soğanı ve domatesi tencerede kendi suyuyla pişirin. Tuzunu ayarlayın. Suyunu çekince ocaktan alın. İlk yufkayı tepsiye serin. İç harcınızı yufkanın her yerine gelecek şekilde serpin. Daha sonra diğer yufkaları da ilave edin. Yufkaların tepsinin dışında kalan kısımlarını içe doğru alın. Yumurtaların sarısını, pulbiberle karıştırıp, en üste sürün, 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
0 Responses to "Çarşaf Böreği"
Yorum Gönder