MALZEMELER(5 kişilik)
5 adet ortaboy patlıcan
350-400 gr. tavuk eti
1 kahve fincanı kadar tahin
1 adet kuru soğan
1 adet sivribiber
1 adet domates
1 kaşık salça
Karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları közleyip bir kenara bırakın. Patlıcanlar soğumayı beklerken, ayrı bir yerde içini hazırlayın. Büyük bir tavada yağı kızdırın. Küçük küçük doğranmış tavuk etlerini pembeleştirin, yemeklik doğradığınız soğanları ve tercihen jülyen usulü (uzunlamasına) kesilmiş kırmızı biberi atıp soteleyin. Baharat ve tuzla soteyi lezzetlendirdikten sonra, közlenen patlıcanları soyun. Borcama patlıcanları sıralayıp ortalarını uzunlamasına bıçakla çizin. Patlıcanın iç kısmına yemek kaşığı yardımı ile yarım kaşık tahini sürün. Tüm patlıcanlara aynı işlemi yaptıktan sonra hazırlanan harcı 5 patlıcanın içine doldurun. Tavada salçayı eritip, bir bardak sıcak su ilave edin. Borcamdaki hazır yemeğe bu sosu döküp domates ile süsleyip, 10 dakika fırında pişirin. Daha sonra servis yapın. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
5 adet ortaboy patlıcan
350-400 gr. tavuk eti
1 kahve fincanı kadar tahin
1 adet kuru soğan
1 adet sivribiber
1 adet domates
1 kaşık salça
Karabiber
Tuz
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları közleyip bir kenara bırakın. Patlıcanlar soğumayı beklerken, ayrı bir yerde içini hazırlayın. Büyük bir tavada yağı kızdırın. Küçük küçük doğranmış tavuk etlerini pembeleştirin, yemeklik doğradığınız soğanları ve tercihen jülyen usulü (uzunlamasına) kesilmiş kırmızı biberi atıp soteleyin. Baharat ve tuzla soteyi lezzetlendirdikten sonra, közlenen patlıcanları soyun. Borcama patlıcanları sıralayıp ortalarını uzunlamasına bıçakla çizin. Patlıcanın iç kısmına yemek kaşığı yardımı ile yarım kaşık tahini sürün. Tüm patlıcanlara aynı işlemi yaptıktan sonra hazırlanan harcı 5 patlıcanın içine doldurun. Tavada salçayı eritip, bir bardak sıcak su ilave edin. Borcamdaki hazır yemeğe bu sosu döküp domates ile süsleyip, 10 dakika fırında pişirin. Daha sonra servis yapın. Afiyet olsun.
Alıntıdır.
0 Responses to "Tavuklu Karnıyarık "
Yorum Gönder