Dana Mahmudiye

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• 1 kg. dana kusbaşı
• 100 gr. tereyağı
• 2 çorba kaşığı un
• 4-5 diş sarımsak
• 2-3 taze soğan
• 2 orta boy kuru soğan
• 1 su bardağı sıcak suda 10dk tutulmuş dilimlenmiş kuru kayısı
• 1 su bardağı kabuksuz badem
• 1 adet tarçın kabuğu
• 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber

Arzu ederseniz bir çimdik yeni bahar ve taze çekilmiş karabiber




HAZIRLANIŞI
Bir tencereye tereyağı ve yemeklik doğranmış soğanı koyup soteleyin. Dana etini ekleyip ocağın altını açın ve kızarmaya başlayınca ocağın altını kısıp 1-2 parmak su ilave edin ve kapağını kapatıp, 30 dk. pişirin.Bu süre zarfında ara sıra suyunu kontrol edin. Gerekirse biraz daha su ilave edin. Tuzunu ve baharatlarını ekleyin. Küçük bir kasede un ve 1 çay bardağı ılık suyu iyice karıştırın. Dikkat edin topaklanmasın. Tencereye unlu suyu ilave edip, kabuğu çıkarılmış bademleri teflon tavada hafi pembeleşinceye kadar kavurun, Kuru kayısıları dörde bölün ve her ikisini de ete ilave edin. Tuzunu ve incecik kıyılmış taze soğanı ilave edip kapağını kapatın. 10dk kadar kısık ateşte pişirin ocağın altını kapatın. 15-20 dk kadar kapağını açmadan dinlendirip, toz kırmızı biber ve tereyağını kızdırıp üzerine gezdirin ve sıcak olarak servis yapın.




Alıntıdır.

0 Responses to "Dana Mahmudiye"

Yorum Gönder