Malzemeler :
1 adet kuzu budu
2 havuç
1 su b.bezelye
tuz
karabiber
4 diş sarımsak
İç harcı için:
1 çorba k.domates salçası
1 tatlı k.un
2 defne yaprağı
tane karabiber
su
sıvıyağ
tuz
Hazırlanışı :
İnceltilmiş eti yağlı kağıdın üzerine yayın. Üzerine sarımsağı,haşlanmış bezelye ve havucu serpin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayarak yağlı kağıt yardımı ile sarın. Tekrar bir de alüminyum folyo ile sararak önceden ısıtılmış 200 derecede pişirin.
Sosu için söke unu sıvıyağda kavurun. Daha sonra üzerine tane karabiber ve defne yaprağını ekleyerek biraz daha kavurun. Daha sonra salçayı da ekledikten sonra suyunu ve tuzunu ayarlayarak kıvamını alana kadar pişirin.
Pişen eti folyosundan ve yağlı kağıdından ayırdıktan sonra bir süre daha kızarttıktan sonra dilimleyerek servis tabağına alın. Biz pişirdiğimiz gökçesu pilavı ile beraber servis ettik. En son üzerine hazırladığınız sosu da üzerine gezdirip sıcacık servis edin.
Alıntıdır.
0 Responses to "Sebzeli Kuz Bud Sarması"
Yorum Gönder