Ekmek Dolması

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• 200 gr. tereyağı
• 1 kuru soğan
• Yarım kg. kıyma
• 1 köy ekmeği (yuvarlak ve bayat)
• 1 demet maydanoz
• Yeteri kadar karabiber, tuz
• 2 kaşık domates salçası
• Ayrıca 1 çay bardağı zeytinyağı





HAZIRLANIŞI
Zeytinyağı, kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi biraz kavurup çıkardığınız ekmek içlerini ufalayarak içine yedirin ve kavurmaya devam edin. Ocaktan alıp incecik kıyılmış maydanozu ekleyin iyice karıştırın. Ekmeği içine doldurup, kapağını kapatın. Bir tencere yerleştirin. Tereyağını eritip 1 su bardağı ile sulandırılmış salçayı tencerenin altına döküp kısık ateşte 30 dk. pişirin. Kullandığınız tencerenin ebadının ekmek dolmasının piştikten sonra dağılmadan çıkarabileceğiniz bir ebat olmasına dikkat edin.



Alıntıdır.

0 Responses to "Ekmek Dolması "

Yorum Gönder