ETLİ KONUK PİLAVI

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
· 400-500 gr kuşbaşı kuzu ya da dana eti
· 1 adet orta boy kuru soğan
· 6 yemek kaşığı zeytinyağı
· 1 adet orta boy patlıcan

Pilav için;
· 2 su bardağı pirinç
· 2 tatlı kaşığı tereyağı
· 3 su bardağı su ya da et suyu
· 1 çay kaşığı tuz, karabiber





YAPILIşI:
Önce pirinçleri bol tuzlu kaynar suda ıslatın. Zeytinyağı ve incecik doğranmış soğanı bir tencereye aktarıp orta ısılı ateşe oturttuktan sonra kuşbaşı eti ekleyin. Tahta kaşıkla sık sık karıştırarak 5-6 dakika kadar kavurun. Sonra da 3 su bardağı sıcak su ilave edip tencerenin kapağı kapalı vaziyette etleri pişmeye bırakın.
Diğer taraftan, patlıcanı alacalı formda soyup yarım santim kalınlığında doğrayarak tuzlu suda 20 dakika bekletin. Acı suyu çıkan patlıcanı yıkayıp süzün. ıyice yumuşamış olan etlerin üzerine patlıcan dilimlerini dizip kısık ateşte en az 20 dakika pişirin. Etler ve patlıcan piştiğinde tencereyi ocaktan alın.

Öte yandan tereyağını pilav tenceresinde eritip üzerine 3 su bardağı su ekleyin. Tuz ve karabiberi de katıp kaynamasını bekleyin. Su kaynamaya başlayınca, yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edin ve tencerenin kapağını kapatıp orta ısılı ateşte pişirin.

Pilav suyunu çekince, çok kısık ateşte 3-4 dakika daha pişirip ocaktan alın. En az 15-20 dakika dinlendirin. Servis tabağına aldığınız pilavın üzerini patlıcan ve etle süsleyerek servise sunun.





Alıntıdır.

0 Responses to "ETLİ KONUK PİLAVI"

Yorum Gönder