Etli Kuru Patlıcan Dolması

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
• 14-16 kuru patlıcan
• Yarım kilo yağlı kıyma
• 1 kahve fincanı pirinç
• 1 yemeklik doğranmış domates
• 1 kuru soğan
• Bir demet dereotunun dörtte biri
• 2 tatlı kaşığı sumak
• 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
• 2 yemek kaşığı tereyağı

Mümkünse tencerenin dibine kuzu kabura kemiği

HAZIRLANIŞI
Kuru patlıcanları sıcak suda 10 dakika kadar haşlayın. Soğanı yemeklik doğrayıp, dereotunu incecik kıyın.
Kıymaya tuz ve pirinci ilave edip tüm harcı harmanlayın. Patlıcanların üzerinde bir santim boşluk kalacak şekilde içlerini doldurup tencereye kaburgaların üzerine yerleştirin. Üzerine tereyağını küçük parçalar halinde ekleyip, porselen bir tabağı ters olarak üzerine kapatın. Ω bardak suya biraz tuz ilave edip üzerine dökün, 40 dk. kadar kısık ateşte pişirin. Tencerenin altını kapattıktan sonra 15-20 dk kapağını açmayın. Sıcak olarak servis yapın.


Alıntıdır.

0 Responses to "Etli Kuru Patlıcan Dolması"

Yorum Gönder