Malzemeler :
yarım kafes pirzola
2 havuç
3 soğan
2 defne yaprağı
3 diş sarımsak
tane karbiber
tuz
toz kırmızı biber
Pilavı için:
3 su b.pirinç
2 soğan
1 su b.badem
2 çorba k.kuş üzümü
1 tutam dereotu
1 su b.et suyu
su
tuz
tereyağı
sıvıyağ
Hazırlanışı :
Pirzolayı fırın tepsisine alın. ÜZerine tuzu ve toz kırmızı biberi serperek her yere gelecek şekilde yayın. Sarımsakları 2'ye ya da 3'e bölerek bıçakla pirzolaya açacağınız deliklerin içine yerleştirin. Havuç, soğan ve defne yaprağını kuzu pirzolanın altına yayın. Önceden ısıtılmış 180 derecede pişmeye bırakın. Pişen pirzolaları biz bademli kuş üzümlü pilavla servis ettik. Siz de dilediğiniz bir pilavla servis edebilirsiniz.
Pilavı için, sıvıyağı ve tereyağını pilav tenceresinde eritin. Daha sonra üzerine bademleri ilave ederek kavurun. Bir süre kavrulunca üzerine soğanı ve pirinci de ekleyerek kavurun. Ardından bir süre suda bekletilmiş kuş üzümü süzüp ilave edin. En son et suyunu ve sıcak suyu vererek kapağı kapalı pişmeye bırakın.
Pilav pişince incecik doğranmış dereotunu üzerine ekleyip harmanlayın ve kuzu pirzola ile servis edin.
Alıntıdır.
0 Responses to "Fırında Kuzu Pirzola ve Bademli Pilav"
Yorum Gönder