Fırında Patatesli Tavuk Budu

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER(5 kişilik)
5 adet tavuk budu
1 kg. patates
1 su bardağı konserve bezelye
4-5 adet sivri biber
1 adet domates
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı bardağı Orkide sıvı yağ
4-5 diş sarımsak
Yeterince su, tuz, karabiber
Alüminyum folyo






HAZIRLANIŞI
Patatesleri soyup, yarım parmak kalınlığında yuvarlak dilimler halinde keselim. Patateslerin üzerine tuz serperek yağın yarısından fazlasını üzerine döküp karıştıralım. Butların bir yüzüne bıçakla birkaç yerinden çizikler atıp, tuz serpelim. Kalan yağı butların üzerine boşaltarak, yağlanmasını sağlayalım. Sarımsakları soyup küçük küçük doğrayalım. Butların deliklerine sarımsak parçalarını sıkıştıralım ve fırın tepsisine dizelim. Kenarlardaki boşluklara patatesleri sırt sırta yerleştirelim. Isıtılmış fırında patateslerin ve butların üzerini pembeleştirelim. Salçayı bir miktar sıcak su ile ezip, tuz ve karabiberini ayarlayalım. Tepsiyi fırından alıp salçalı sosu gezdirelim. Domatesi bütün olarak boşluğa yerleştirelim. Sivri biberleri, butların arasına, isteğe göre bezelyeyi de üzerine dökelim. Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile örterek tekrar fırına sürelim. 20 dakika kadar fırında bekletelim. Yumuşayınca fırından çıkarıp sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.




Alıntıdır.

0 Responses to "Fırında Patatesli Tavuk Budu "

Yorum Gönder