Höşmerim

Author: cnyt // Category:
MALZEMELER
1 kilo tuzsuz peynir
1/5 bardak ince irmik
50 gram kaymak
1 bardak toz şeker
Yarım bardak sıcak su
1 çimdik tuz




HAZIRLANIŞI
Bir tencereye 1 kilo tuzsuz peynir ve kaymağı koyun. Hafif ateşte devamlı karıştırarak yağı çıkıp, rengi bal sarısına dönüşünceye kadar yaklaşık bir saat ocakta tutun. Kıvama gelmiş olan peynire irmiği ilave edin, bir çimdik tuz serpin. Ocaktan alıp suyu ilave edin ve hızlı hızlı karıştırarak tekrar ocağa koyun. 5 dakika sonra üzerini kapatın, 10 dakika kadar bekleyip şekerini ilave edin. Hızlı bir şekilde karıştırıp tekrar kapağını kapatın ve 20 dakika dinlendirip ılık olarak servis yapın.



Alıntıdır.

0 Responses to "Höşmerim "

Yorum Gönder